Vi bør tænke langt mere over i fremtiden, om vores tøj er bæredygtigt. Det er noget de færreste i dag skænker en tanke. Måske fordi de ikke ved særlig meget om bæredygtig mode?

Bæredygtig mode inkluderer flere forskellige ting, heriblandt at der er blevet taget både miljømæssige og sociale hensyn. Samtidig skal designet også være godt, så det skaber en glæde hos forbrugeren og kunderne, der køber det bæredygtige tøj.

baeredygtig-mode

Om vi fremadrettet kun skal gå i bæredygtigt tøj, vil nok være forkert at sige. Vi har alle vores forskellige meninger og jeg tror næppe, at alle fremadrettet kommer til at gå i bæredygtigt tøj. Vi vil med stor sandsynlighed se en lille gruppe mennesker gå i tøjet, men langt fra størstedelen af danskerne.

Man skal dog aldrig sige aldrig og det kan være med tiden, at flere og flere danskere med stor sandsynlighed for øjnene op for de bæredygtige produkter, i takt med at der generelt bliver udviklet flere og flere bæredygtige produkter.

Dette gælder ikke kun inden for bæredygtig mode, men også inden for andre brancher, hvor det er muligt eller i brancher, hvor der bliver undersøgt om det i fremtiden kan være muligt at gøre det bæredygtigt.

Arbejdsforhold

Ligeledes bør ordentlige arbejdsforhold også finde sted, men også en faktor der kan være svær at måle på. Typisk vil bæredygtigt tøj ikke blive fremstillet i Bangladesh eller Kina, hvor det flere gange er set, at der bliver brugt børnearbejdere under forfærdelige og langt fra acceptable forhold.

Arbejdsforholdene skal derimod være gode for de arbejdende folk, så de i fremtiden heller ikke blive syge eller andet, fordi de har arbejdet under dårlige forhold.

Stop med at rangordne bæredygtig mode

Vi har en generel tendens og tankegang omkring, at alle vores ting skal være bæredygtige. Det er også en fin tankegang, men det er langt fra alle ting, der i dag er bæredygtige eller kan gøres bæredygtige.

Vi bør i højere grad se det hele som en proces, der tager noget tid, men som vi er godt i gang med. Der bliver konstant og hvert år udviklet nye bæredygtige produkter, men al ting tager tid og det gør det også inden for bæredygtig beklædning og andre bæredygtige produkter for den sags skyld.

Samtidig ser ideen om hvad der er bæredygtigt også forskelligt ud hos os mennesker. Find og støt derfor nogle dygtige designere, som du kan stå inden for og som ligeledes forsøger at dygtiggøre sig hele tiden inden for bæredygtig mode.

Artiklen blev leveret af ModeJagten.dk