Dette indlæg kommer som respons på følgende blogindlæg, simpelthen for at tage debatten omkring, om bloggere skal tjene penge deres blogs?

Debat

Der findes efterhånden rigtig mange muligheder for, at tjene penge som bloggere. I mange situationer er der tale om småbeløb (især hvis man er ny/ikke særlig mange besøgende), men antallet af muligheder er hurtigt vokset.

Men spørgsmålet står tilbage, om bloggere overhovedet skal tjene penge på deres blog? For er det ikke bare en hobby – og en hobby som virksomhederne udbytter?

Grunden til at jeg ikke personligt mener, at man skal tjene penge på sin blog, er af følgende grund: de fleste bloggere er ikke ”voksne” nok til, at tage en klog beslutning omkring dette. Hvorfor skulle man kunne gøre dette når man kun er 15,16 eller 17 år gammel?

Situationen er som følgende: Man står som blogger overfor enten en webshop eller et webbureau, som har langt mere erfaring – og formentlig allerede har samarbejde med rigtig mange andre bloggere.

I hvilken som helst anden situation vedr. indtjening – arbejde, lommepenge, su etc. – er der en række instanser som hjælper ”den unge” på vej. Men når det kommer til blogsamarbejde, så er det kun den uvidende imod den kloge.

Af denne simple grund, synes jeg personligt det er forkert! Jeg synes virksomheder har en for stor fordel – ikke ift. den faktisk betaling – men ift. at indgå selve samarbejdet (herved ikke sagt, at jeg mener alle bloggere bliver betalt korrekt).

Lad mig endelig høre din mening omkring debatten.