This is where the magic happens – en sætning ofte anvendt om soveværelset. Men netop soveværelset kan være et overset rum i huset, hvad angår indretningen, da du som regel “bare” skal sove og måske se en film der.

Derfor vil vi nu komme med en række bud på, hvordan du kan peppe dit soveværelse op, så det bliver en drøm at komme ind i sengen, når dagen er omme. Indlægget her består af en guide på fem trin som gør, at dit soveværelse bliver til et kongerige.

Sengen

#1 – Køb en sengegavl

Start med det vigtigste sengen! Den er og vil altid være omdrejningspunktet i et soveværelse, derfor bør du også starte med sengen, hvis du ønsker at give dit soveværelse en overhaling. Har du ikke lyst til at købe en helt ny seng, kan en sengegavl være en rigtig god løsning. Det får både sengen til at fremstå anderledes, og det giver noget kant til værelset.

#2 – Mal en væg

Klassikeren i soveværelset er, det helt hvide – lidt kedelige rum, som godt nok skaber en masse lys men ikke giver særlig meget liv i rummet. Tippet her er, at lave en væg en anden farve som skaber noget kontrast i rummet. Det behøver hverken at være en skrigende lilla- eller en pink væg, men blot en blød farve som giver varme.

Alternativt kan du sætte noget tapet op med mønstre – som også kan skabe liv i dit nye kongerige.

#3 – Åben rummet op

Det er ikke sikkert, at du har udnyttet dit soveværelse helt optimalt. Sæt dig ned og lav en plantegning over soveværelset og flyt lidt rundt på skabe, seng og tv møbel. De fleste kan skabe mere plads ved at tænke sig om, når det kommer til ommøbleringen af soveværelset. Et værelse som virker åben, når du træder ind i det gør også, at du befinder dig bedre i det.

Har du et lille soveværelse er det ikke sikkert du kan rykke rundt på det store, men bare det at vende sengen kan give meget plads.

#4 – Gardiner som skaber mørke

Selvom lys, liv og åbenhed er vigtige i et soveværelse, skal du huske, at du skal sove der. Der er intet bedre end et helt mørkt soveværelse, når du skal indtage din skønhedssøvn. Med et par mørklægningsgardiner sikrer du, at din nattesøvn forbliver uforstyrret.

Mørklægningsgardiner findes i mange størrelser og former, så der er helt sikkert også et, som passer perfekt til dit soveværelse.

#5 – Tænk over lyset

Som vi skrev i vores tidligere indlæg spiller lys en stor del i indretningen. Dette gør sig selvfølgelig også gældende i soveværelset, hvor mange bruger tid foran spejlet inden en aften i byen.

Et godt tip er, både at have noget hygge belysningen og noget ordentlig belysning, da det er godt at kunne skabe stemning med lidt hyggelys men også have rigtigt lys, så du kan gøre dig klar.

Du kan læse vores indlæg om lys som en del af indretningen længere nede på siden.