Finans

Får råd til din næste ferietur

Et kviklån er en variant af de populære forbrugslån. Forbrugslån er attraktive, fordi du selv bestemmer hvad du vil bruge pengene til. Der er ingen bankrådgiver der udfritter dig, der er heller ingen ansøgninger i lange baner. Og du skal heller ikke stille sikkerhed.

Kviklån hedder sådan fordi det går kvikt med at få pengene. Typisk går der kun en halv time efter du har sendt ansøgningen, så har du pengene på kontoen. SMS lån er en særlig form for kviklån. Der kan du klare alt over en sms, på et par minutter. Det er naturligvis kun mindre summer du kan låne på den måde. Men det er meget praktisk, når du står i en situation hvor du helt akut mangler nogle kontanter.

Det eneste du har brug for med et kviklån er en dansk NemID. Og naturligvis også en smartphone, tablet eller pc, samt internetadgang.

Det er blevet så nemt at rejse

Og vi gør det også mere end nogensinde. Både fjernrejser, men også lokale ture er blevet meget billigere de seneste år. For et par tusinde kroner kan du komme til de Kanariske Øer, Madeira, Nordafrika, og andre rejsemål der ligger indenfor en 3-5000 km radius. En weekendtur til London, Paris, Rom eller Prag, kan du nogle gange få for et par hundrede kroner. Inklusive overnatning, endda.

Så er det ekstra surt når du ikke kan komme af sted, fordi du lige nu og her mangler pengene.

Her kan et kviklån være løsningen. Det er som sagt helt uproblematisk. Godt nok koster et kviklån lidt mere i renter end et banklån eller en kassekredit. At der ikke er behov for sikkerheder gør dem naturligvis dyrere. Til gengæld kan du selv bestemme, og det går hurtigt og uden ceremonier.

Meningen med kviklån er, at de også skal betales hurtigt tilbage. Kan du det, holder omkostningerne sig også indenfor fornuftige grænser.

Shop rundt efter de billigste penge

Netop fordi lånomkostningerne er højere end med banklån, kan det godt betale sig at shoppe lidt rundt. Læs mere om kviklån på denne kviklån portal. Der finder du masser af information om kviklån. Kviklån kommer i mange varianter. Det er en god ide at bruge lidt tid på at finde den, der bedst passer til din situation og dine behov.

Fx hvor hurtigt du kan afvikle lånet har en stor betydning for omkostningerne. Her skal du også være obs. på, at ÅOP kan være lidt vildledende. Kviklån med løbetider på få uger eller måneder kan have ÅOP, som virker voldsomme. Men når du forventes at tilbagebetale lånet indenfor 4 uger, så er årlige omkostninger faktisk misvisende. Du betaler jo kun en 12. del af de årlige omkostninger, når løbetiden kun er en måned.

 

Kommentarer lukket til Får råd til din næste ferietur