Finans

Hvad får du når du parrer en seng med en sofa?

De fleste kan nok gætte rigtigt: en sovesofa!

En sovesofa er en rigtig genial opfindelse. Den har mange anvendelsesmuligheder og sparer plads. Det er smart, når du bor i en lille lejlighed, en studenterbolig eller kollegieværelse.

Men en sovesofa er ikke kun smart når det kniber med plads. Også hvis du har et gæsteværelse der skal kunne bruges til andet end overnattende gæster. En sovesofa er også ideel til børneværelser. Som et ekstra plus kan den bruges pædagogisk og hjælpe ungerne med at rydde op efter sig.

Når der kommer venner på besøg har de sandsynligvis mere brug for sofaen end sengen -må man da i hvert fald håbe. Og det giver motivation til at rydde sengen væk og forvandle den til en hyggelig sofa.

Perfekt til at hvile de trætte ben efter en tur i naturen

Som sofa, eller som seng, en sovesofa er altid behagelig. Når du kommer hjem fra en anstrengende hike på det Norske Højfjel, eller en skitur i Alperne, er der intet bedre end at kunne hvile de trætte ben. En sovesofa er helt perfekt til det. Også hvis det skulle ende med en lille lur eller skønhedssøvn. Du ligger simpelthen meget bedre på en sovesofa end på en almindelig sofa, så gør dig selv en tjeneste og læs mere om sovesofa her.

En sovesofa ligner en almindelig sofa, men den har en rigtig madras. Moderne sovesofaer har endda rigtig gode madrasser. Hverken for bløde, eller for hårde. Mange vil finde at de faktisk også sidder bedre på en sovesofa, pga. madrassen.

Der findes mange modeller, i alle prisklasser og til alle smag

En sovesofa er et rigtigt møbel, og skal derfor også passe stilmæssigt til lejligheden. Det bør dog ikke være et problem. Der findes i dag et stort udvalg af forskellige sovesofa modeller.

Den mest simple sovesofa er en futon. Konceptet kommer oprindeligt fra Japan og er den mest minimalistiske sovesofa overhovedet. Den klassiske japanske futon er et simpelt træstel med en madras der er lavet af mange lag bomuld stof. Det er et meget asketisk møbel, og madrassen er ret hård. Nogle elsker den netop derfor. Men i dag findes der alle mulige varianter af futoner, og de hårde bomuld madrasser findes med blødere kerne af skum eller latex.

Andre sovesofaer ligner rigtige sofaer til forveksling. De fleste har også plads til sengetøj.

Knæk dig til en seng

Den klassiske europæiske sovesofa ligner en almindelig sofa. Den er dog altid mere firekantet, med rette linjer, fordi den jo også skal fungere som seng. De fleste har en mekanisme hvor du løfter sofaens madras indtil den siger ”knæk”. Så låser mekanismen ryggen op og den kan lægges ned. Så har du en fin dobbeltseng. Næste gang du gør det samme, blive sengen igen til en sofa.

 

Kommentarer lukket til Hvad får du når du parrer en seng med en sofa?