Finans

Spar penge med en varmepumpe

En varmepumpe vil spare dig for mange penge, og er samtidig en miljøvennlig varmekilde. Er du nysgerrig på om en varmepumpe er noget for dig? Læs med her, for at se hvorfor en investering i en varmepumpe, er en fornuftig investering. 

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et apparat som bruges til at varme op din bolig. Princippet i varmepumpen, er at den bruger varmen i luften eller jorden, til at opvarme din bolig. En varmepumpe kan bruges i de fleste boliger, og findes i flere forskellige varianter. Den mest almindelige varianten er en luft til luft varmepumpe. Denne varmepumpen udvinder varme fra luften, som den sender ind i luften i huset. Der er også luft til vand, hvor pumpen bruger luften til at sende varme ud via vand, f.eks. via radiatorer. Der er også jord til vand varmepumpen. Men de fleste almindelige varmeforbrugere vælger at installere en luft til luft varmepumpe. Varmepumper koster lidt at installere, da den skal installeres af en autoriseret installatør, men det er en investering som man hurtig får tjent tilbage, via besparelser på varmeregningen. En luft til luft varmepumpe, er også helt klart den billigste, og enkleste løsningen, noget som selvfølgelig også er med til at gøre den til et oplagt valg.

Den miljøvennlige opvarmning

Udover at en varmepumpe er et rimelig alternativ, i forhold til så mange andre varmekilder, så er det også et af de mest miljøvenlige alternativer. En varmepumpe udnytter nemlig den naturlige energi, som allerede befinder seg i luften eller nede i jorden, til at producere varme. Det er altså en udnyttelse af de natur ressourcer, som allerede er tilgængelig. Flere og flere danskere vælger at fokusere på grønne energikilder, og det er selvfølgelig med til at gøre varmepumpen til et populært valg, både i huse og i sommerhuse. Når det så i tillæg giver en solid besparelse på varmeregningen, så er det en god investering.

En varmepumpe må anses som være en større investering, men det er en investering som tjener sig selv ind, i løbet at få år. Det er samtidig en investering i vores børns fremtid, som meget gerne skulle være grønnere fremtid.

Installering af varmepumpen

En varmepumpe kan benyttes i mange forskellige boliger, men er oplagt til et parcelhus, eller i et sommerhus. En varmepumpe kræver noget plads, da den størrelsesmæssig kan minde om et køleskab. Alt efter hvilken slags varmepumpe du vælger at investere i, så skal du tænke over placeringen, både pladsmæssig, og i forhold til støj. Heldigvis kan deler af anlægget typisk placeres udendørs, og det kan derfor være mulig at integrere den på diskret vis i boligen.

En luft til luft varmepumpe skal helst placeres i et af de større rum i boligen, for at have størst effekt. Samt at du skal tænke over, at der kan forekomme noget støj fra anlægget. Inden du investerer i en ny varmepumpe, så kan det være en god ide at du undersøger mulighederne for at søge støtte eller tilskud. Det kan jo være at du ikke behøver betale hele anlægget selv, da det findes flere støtteordninger for grøn energi.

 

 

Kommentarer lukket til Spar penge med en varmepumpe