Finans

Spar penge med grøn energi

Grøn energi er ikke kun godt for at bremse den globale opvarming, og finde nye, vedvarende kilder til energi, det kan også føre til store økonomiske besparelser. Her kan du læse mere om, hvordan du kan spare penge med grøn energi. 

Brug en grøn varmekilde

En grøn varmekilde, kan for eksempel være pillefyr eller oliefyr. Dette har været  svært populære løsninger de sidste mange år, men der er kommet nye og bedre løsninger, der er meget grønnere og fører til meget større besparelser. Varmepumper må kunne siges at være det nye sort, når det kommer til grønne varmekilder. Der findes tre forskellige former for varmepumper, og de skaber varme på forskellige måde. En luft til luft varmepumpe, som er en af de mest populære alternativer, er en varmepumpe der tager den kolde luft udenfor og omdanner den til varm luft. En luft til vand varmepumpe, omdanner luft til vand til radiatorer og til det varme vand – på den måde kan man få en totalløsning, der man både får varmet sit hjem og sit vand op. Den sidste varmepumpe, er det der kaldes en jord til vand varmepumpe, og den kræver lige en lidt anden monteringsmetode og plads, end det de andre løsninger gør.

Hvordan sparer man så penge på at installere en varmepumpe? Det gør man helt enkelt gennem, at man sparer tusindvis af kroner på sin varmeregning hver måned. En varmepumpe, uanset type, er en svært energieffektiv løsning, der skaber vedvarende energi. Hvis du installerer en kombinasjonsløsning, der du både får varmet din bolig op og dit vand op, så har du samlet set, en meget gunstig løsning. Det kan være en investering at installere pumpen, men den tjener sig typisk ind efter kun 4-5 år. Det skal man med andre ord have i mente, når man skal overveje varmeløsninger. Det er måske mange penge at lægge nu, men det er penge du sparer på sigt.

Varmepumper er den mest miljørigtige varmekilde som du kan få til din bolig.

Brug fagpersoner til at finde besparelser

Når man skal bruge fagpersoner indenfor et bestemt område, er det en god ide at bruge dem korrekt og få mest muligt ud af deres ekspertise.  Det kan nemlig være ting som fagpersoner kan afkode med din bolig, som du selv ikke kan se, og måske findes der gode løsninger, som du ikke har overvejet. Endnu. Det kan være så enkelt at en vvs installatør i Odense, kan opklare og finde skader, der for eksempel dit toilet løber og giver negativt udslag på dit vandforbrug. Tømrere, elektrikere og andre fagpersoner, kan også bistå med at energioptimere din bolig og finde fremt til gode, energieffektive løsninger, der kan spare dig for mange penge hver eneste måned.

Et grønnere hjem er nemlig også et billigere hjem. Man skal dog huske at tage højde for, at mange løsninger kan være dyre som udgangspunkt, men tjene sig ind efter kort tid. Alt efter det, er rent overskud. Det er altså en god investering i en grønnere og billigere livsstil, at lave de energioptimerende omstillinger, der skal til.

 

Kommentarer lukket til Spar penge med grøn energi